SMC WEDSTRIJD

SCALE MODEL CHALLENGE WEDSTRIJD

Op deze pagina lees je alles over de SMC wedstrijd

We raden alle deelnemers aan om goed de klassen, reglementen en de jureringscriteria door te lezen om er zeker van te zijn dat je je modellen in de juiste klassen inschrijft. Je kunt er ook meer informatie en details vinden dan we hier kwijt kunnen.

We hebben enkele maatregelen genomen om lange wachtrijen te voorkomen. Verder op deze pagina lees je welke dat zijn en wat je zelf kunt bijdragen aan een vlekkeloze registratieprocedure en het terugdringen van de wachtrij.

We wijzen er op dat de wedstrijdruimte tijdens de jurering is gesloten, wat betekent dat deze op zaterdag 19 oktober sluit vanaf 15:00 uur en pas weer open is voor publiek op zondag 20 oktober, vanaf 10:00 uur tot aan het einde van de show.

PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 20 oktober, om 15:45 uur in de Brabantzaal, waar tijdens het evenement ook het SMC restaurant is gevestigd. Zie de plattegrond elders op deze website voor de exacte locatie.

Op zondagochtend kun je al zien of je een medaille hebt behaald. Bij de prijswinnende modellen legt de jury een kaartje waarop staat dat je een medaille hebt gewonnen. De kleur van de medaille houden we nog geheim tot aan de prijsuitreiking.

Highly Commended awards worden niet op het podium uitgereikt, maar je vindt bij je model een kaartje waarmee je op zondag tussen 13:00 en 15:00 uur bij de wedstrijdadministratie je Highly Commended Award kunt afhalen.

Prijzen die door exposanten worden gegeven kunnen op zondag vanaf 14:00 uur worden afgehaald bij hun desbetreffende stands. Ook hiervoor vindt je een kaartje bij je winnende model.

Om de duur van de prijsuitreiking te beperken verzoeken wij alle clubs die een prijs ter beschikking stellen om deze bij het betreffende model/figuur te plaatsen.

Wedstrijdregistratie

Let op: Deelname aan de SMC is alleen voor twee dagen mogelijk. Op zondag 20 oktober kun je geen modellen meer aanmelden of op de wedstrijdtafels plaatsen.

De wedstrijdruimte is verder uitgebreid en de wedstrijdadministratie is naar een aparte en grotere ruimte verhuisd direct naast de wedstrijdruimte. Dit maakt het eenvoudiger om direct naar de juiste inschrijftafel te gaan en je inschrijving snel af te ronden. Op de plattegrond vind je de exacte locatie van de wedstrijdadministratie.

Per model betaal je een standaard fee van € 4. Je betaald voor maximaal 5 modellen. Meer modellen inschrijven mag altijd, maar die doen gratis mee.
Bij voorinschrijving betaal je overigens slechts € 2 per model, en ook voor maximaal 5 modellen.

Het entreegeld voor de beurs is niet bij de kosten voor wedstrijddeelname inbegrepen!

Er zijn twee mogelijkheden om je aan te melden voor de wedstrijd:

VOORINSCHRIJVING (voorkeursmethode)

via onze online inschrijfapplicatie EMPEROR kun je van 1 september tot 13 oktober 2019, 00:00 uur inschrijven tegen het gereduceerde tarief.

In EMPEROR maak je een eigen account aan met een eigen password. Je kunt tot aan de sluiting van de voorinschrijvingen op 13 oktober 2019 nog alles aanpassen. Na deze datum kunnen wijzigingen alleen nog door onze medewerkers tijdens SMC worden doorgevoerd

Op 19 oktober zijn er drie balies voor alle voorinschrijvingen beschikbaar.

Eén voor voorinschrijvingen mèt wijzigingen ( zoals toevoegen of schrappen van modellen. DIt komt voor en neemt wat meer tijd in beslag) en twee voor de voorinschrijvingen zonder wijzingen. Deze twee balies zijn voor de deelnemers opgesplitst op alfabet (achternaam).

Houdt er rekening mee dat elke wijziging in je voorinschrijving de administratieve afhandeling aanzienlijk kan vertragen. Mocht je wijzigingen hebben, pas deze dan zelf aan vóór 13 oktober.

Bij aankomst ga je naar de juiste balie. Daar betaal je het inschrijfgeld en ontvang je de deelnamebescheiden: eigendomslijst, stickers, kaartjes en markeringen om je display(s) af te bakenen.

“DAG-INSCHRIJVING”

op 19 oktober 2019 tussen 10:00 en 13:00 uur (!)

Als je niet vooraf hebt ingeschreven, dien je zelf op de beschikbare werkstations bij de wedstrijdadministratie alle gegevens en modellen in te vullen. Diverse medewerkers zullen je graag  assisteren als je daar prijs op stelt.

Er is een aparte balie speciaal voor deze “dag–inschrijvingen”.

Nadat je je inschrijving hebt afgerond, ga je naar de juiste balie. Daar betaal je het inschrijfgeld en ontvang je de deelnamebescheiden: eigendomslijst, stickers, kaartjes en markeringen om je display(s) af te bakenen.

ZEER BELANGRIJK:

  • Wanneer je een account aanmaakt in EMPEROR, ongeacht bij voorinschrijving of dag inschrijving krijg je User ID. Noteer deze USER ID! Op zaterdag zijn hiervoor Post-It’s beschikbaar.
  • Als je je User ID bij de hand hebt vereenvoudigd dit de administratieve afronding van je inschrijving.
  • Op zaterdag betaal je voor je inschrijvingen contant .  Betalen met je PIN of met een credit card is niet mogelijk.
  • Om je modellen na afloop van de wedstrijdtafels te halen kan je worden verzocht om je eigendomslijst te tonen. Deze lijst ontvang je ook aan de inschrijfbalie.
  • Het entreegeld voor de beurs is niet bij de prijs van wedstrijdinschrijvingen inbegrepen!

“OUT OF COMPETITION”- MODELLEN

Af en toe bereikt ons het verzoek om modellen “out of competition” op te mogen stellen.

Door ruimtegebrek zijn we niet in de gelegenheid om aan deze verzoeken gevolg te geven, waardoor we je daarvoor verwijzen naar de clubtafels, indien je lid bent van een club die met een stand op SMC aanwezig is.

Jury SMC 2019

 

Modelbouw Wedstrijd

Hoofd jury
Ivan Cocker (MT)

Juryleden:
Mike McCabe (UK)
Francesco Majorana (IT)
Gert Mertens (B)
Chema Cabrero (E)
René van der Hart (NL)
André Kliebisch (NL)
Pascal Klasen (D)
Dirk Lehaen (B)
Ethan den Boer (NL)
Joaquin Garcia Gazquez (E)
Rudi Meir (B)
Luc Klinkers (NL)
Volker Bembennek (D)
Roger Hurkmans (NL)
Imad Bouantoun (LB)
Markus Lack (D)
Fabio Sacchi (IT)
Alexander Borg Bonaci (MT)
Mario Eens (B)
Michal Dostál (CZ)
Berthold Thacke (D)
Lester Plaskitt (UK)
Bernhard Lustig (D)
Phil Hyslop (UK)

 

 

 

Figurenwedstrijd

Hoofd jury:
Fabio Nunnari (IT)

Juryleden:
Sandrine Canivet (FR)
Fabrizio Russo (IT)
Marc van den Over (NL)
Miklos Bute (H)
Magnus Fagerberg (SE)
Lukas Zaba (CZ)
Philippe Gengembre (FR)
Richard Poisson (FR)
Steffano Lancioni (IT)
John Keys (UK)
Danilo Cartacci (IT)
Jérémie Bonamant Teboul (FR)
Enzo Favaro (IT)
Ben Curry (UK)
Antonio Peña (E)
Roman Gruba (RUS)
Helen Bourch (FR)
Chris Clayton (UK)

Reglementen

de SMC wedstrijdreglementen als PDF file

Klassen

Alle wedstrijdklassen in een PDF file 

Beoordelingscriteria

Richtlijnen voor juryleden en deelnemers in een PDF file

De voorinschrijving voor de SMC 2019 wedstrijd is gesloten. Je kunt alleen nog op zaterdag 19 oktober inschrijven tijdens de show, tussen 10:00 en 13:00

Voor vragen over de wedstrijd,  je aanmelding of voorinschrijvingen stuur je ons een bericht via het onderstaande contactformulier

 

Contact voor de wedstrijd

Voor alle info omtrent de SMC wedstrijd

SMC CONTEST AWARDS

The main Awards & Medal ceremony will take place on Sunday, October 20th in the Brabant hall , and starts at 15:45 hrs. Please refer to the SMC floorplan on this website for the location.

Best of Standard Figure Painting Contest by Mr. Lee’s Minis

Best of Standard Scale Modelling Contest by DioDump

Best In Show Historical Figure Painting Contest   by Pegaso Models

Best In Show Fantasy Figure Painting Contest  by Kimera Models

Best In Show Scale Modelling Contest by AK Interactive

Pin It on Pinterest

Share This