WEDSTRIJD

SCALE MODEL CHALLENGE COMPETITION

De SMC wedstrijd is opgedeeld in opgedeeld in een figuurschilder wedstrijd en een modelbouwwedstrijd. Er zijn drie Best of Show Awards te winnen: Best of Show Modelbouwwedstrijd, Best of Show Historische Figuren en Best of Show Fantasy Figuren.

Dit jaar reiken we voor het eerst ook twee Best of Standard trofeeën uit: een in de modelbouwwedstrijd en een in de figuurschilder wedstrijd.
Standard is de nieuwe benaming voor wat voorheen Advanced of Advanced/Beginners gecombineerd werd genoemd.

In alle wedstrijdklassen kunnen meerdere Highly Commend (NIEUW IN 2017!) en bronzen, zilveren en gouden medailles worden verdeeld. De jury beoordeelt alle wedstrijdstukken, maar per klasse wordt je beste inzending eventueel beloond.
Lees meer over de indeling van de wedstrijd in het wedstrijdreglement en in de lijst met klassen.

Bij de jureringcriteria staan de richtlijnen die wij de juryleden meegeven voor de beoordeling van de wedstrijdmodellen. Ook deelnemers vinden hier nuttige informatie.

Let op: Deelname aan de SMC wedstrijd is alleen voor twee dagen mogelijk. Op zondag kun je geen modellen meer aanmelden of op de wedstrijdtafels plaatsen. Lees verder op deze pagina voor meer informatie. Inschrijven kan zowel vooraf, maar ook op de beurs zelf, ten laatste op zaterdag 21 oktober om 13:00 uur. De modellen mogen pas zondag na de prijsuitreiking van de wedstrijdtafels worden genomen.

Algemene wedstrijdinformatie

 • De populairste categorieën zijn verdeeld in 2 of 3 niveaus: beginners, standaard en masters, waarbij beginners bedoeld is voor mensen die hun eerste stappen in de hobby zetten. Standaard is voor deelnemers die al gevorderd zijn, en de masters klassen zijn voor hen die zich in meerdere wedstrijden al hebben bewezen. Daar waar geen beginnerklassen zijn worden deze bij de gevorderden samengevoegd in standaardklasse. Bij de overige categorieën is er geen onderverdeling en komen alle niveaus samen.
 • Je vindt de volledige lijst met klassen hieronder.
 • Alle klassen worden beoordeeld zullen worden volgens het internationale “open systeem”. Zie reglementen en jureringcriteria voor nadere informatie.
 • Deelnemers in alle klassen en categorieën dienen per klasse hun modellen bij elkaar te plaatsen. Dus niet verspreid over de tafels. Je ontvangt op 21 oktober na betaling van je inschrijfgeld ook per klasse waaraan je deelneemt twee markeringen die je links en rechts van je modellen dient te plaatsen. Hiermee geef je de begrenzing van jouw display aan, ook al bestaat deze uit slechts 1 model.

Prijsuitreiking

 • De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 22 oktober, om 15:45 uur en wordt gehouden op een nieuwe locatie op de beurs, namelijk in de Brabantzaal, waar tijdens het evenement ook het SMC restaurant is gevestigd. Zie hiervoor ook de plattegrond elders op deze website.
 • Zoals je hierboven hebt kunnen lezen introduceren we in 2017 ook Highly Commended awards. In tegenstelling tot de overige medailles worden deze niet op het podium uitgereikt, maar vind je bij je model hiervoor een kaartje waarmee je op zondag tussen 13:00 en 15:00 uur bij de wedstijdadministratie je Highly Commended Award kan afhalen.
 • Op zondagochtend kun je ook al zien of je een medaille hebt gewonnen. We voegen daarvoor een kaartje aan alle winnende modellen toe. Deze kaartjes zijn universeel en geven dus alleen maar aan dat je een medaille hebt gewonnen, maar niet van welke kleur. Die verassing bewaren tot aan de prijsuitreiking.
 • Prijzen die door handelaren ter beschikking worden gesteld kun je op de stand van de desbetreffende handelaar afhalen vanaf 14:00 uur op zondag 22 oktober. Bij je model vind je ook hiervoor een kaartje dat je bij de handelaar kunt afgeven om je prijs in ontvangst te nemen.
 • Prijzen die door clubs ter beschikking worden gesteld worden wel voorafgaand aan de medailles uitgereikt op het podium in de Brabantzaal (SMC-restaurant)

Wedstrijdregistratie

Let op: Deelname aan de SMC is alleen voor twee dagen mogelijk. Op zondag 22 oktober kun je geen modellen meer aanmelden of op de wedstrijdtafels plaatsen.

 • Per model betaal je een standaard fee van € 3. Je betaald voor maximaal 5 modellen. Meer modellen inschrijven mag altijd, maar die doen gratis mee.
 • Bij voorinschrijving betaal je overigens slechts € 2 per model, en ook voor maximaal 5 modellen.

Inschrijven voor de wedstrijd is op twee manieren mogelijk.

 1. Voorinschrijving
 • via onze online inschrijfapplicatie EMPEROR kun je tot 15 oktober 2017, 00:00 uur inschrijven tegen het gereduceerde tarief.
 • In EMPEROR maak je een eigen account aan met je eigen password. Je kunt tot aan de sluiting van de voorinschrijvingen op 15 oktober 2017 nog alles wijzigen. Na deze datum kunnen wijzigingen alleen nog door onze medewerkers tijdens SMC worden doorgevoerd
 • Op 21 oktober zijn er twee balies voor alle voorinschrijvingen beschikbaar. Daar betaal je het inschrijfgeld en ontvang je de deelnamebescheiden (eigendomslijst stickers, kaartjes en markeringen om je display(s) af te bakenen).
 • BELANGRIJK: Om je modellen na afloop van de wedstrijdtafels te halen kan je worden  verzocht om je eigendomslijst te tonen. Deze lijst ontvang je aan de inschrijfbalie op 21 oktober.
 1. Inschrijven tijdens de beursop 21 oktober 2017 tussen 10:00 en 13:00 (!)

Je kunt ook tijdens de show op 21 oktober inschrijven via EMPEROR. Dit betekent dat je, indien je niet vooraf hebt ingeschreven, je alle gegevens ter plaatste invoert. Hiervoor staan verschillende werkstations tot je beschikking, en kunnen onze medewerkers je desgewenst assisteren als je daar prijs op stelt.

 • In EMPEROR maak je een eigen account aan, met je eigen password en voer je jouw modellen in.
 • Na het invoeren van je modellen ga je naar de balie voor de daginschrijvingen. Daar betaal je het inschrijfgeld en ontvang je de deelnamebescheiden (eigendomslijst stickers, kaartjes en markeringen om je display(s) af te bakenen).
 • BELANGRIJK: Om je modellen na afloop van de wedstrijdtafels te halen kan je worden verzocht om je eigendomslijst te tonen. Deze lijst ontvang je aan de inschrijfbalie.

 

Reglement

Het SMC wedstrijdreglement in een PDF file

 

Klassen

Alle SMC wedstrijdklassen in een PDF file

Jureringscriteria

Richtlijnen voor juryleden en deelnemers in een PDF file

Speciale prijzen en awards

Prijzen van clubs en standhouders

Jury SMC 2017

 

Modelbouwwedstrijd

Hoofd van de jury:
Rudi Meir (B)

Juryleden:
Ivan Cocker (MT)
Lester Plaskitt (UK)
Stefan Pasztor (SK)
Mark Chisolm (UK)
André Kliebisch (NL)
Huub van Dijk (NL)
Jay Laverty (CAN)
Christopher Mrosko (USA)
Rubén González Hernández (E)
Volker Bembennek (D)
Mario Eens (B)
Chris Meddings (UK)
Eelke Warrink (NL)
Martin Kovac (SK)
Phil Hyslop (UK)

Figurenwedstrijd 

Hoofd jury:
Ben Komets (D)

Juryleden:
Denis Vanhingheland (B)
Pietro Balloni (IT)
Oliver Kovacs (H)
Ivan Hortal (E)
Fabio Nunnari (IT)
Philippe Gengembre (FR)
Luca Baldino (IT)
Ben Curry (UK)
Alberto Fabri (IT)
Anna Shestakova (RUS)
Manuel Caterini (IT)
Alex Varela (E)
John Keys (UK)
Anastasiya Podorozhna (UA)

Ga verder naar Emperor voor je inschrijving

Gebruik het contactformulier hieronder

voor vragen over de wedstrijd, je aanmeldingen of vooraanmeldingen .

SMC Wedstrijd Informatie

6 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This